Absolutna wyjątkowość na polskim i europejskim rynku! Koncentraty napojów probiotycznych serii JOY DAY, to jedyne polskie koncentraty takich napojów. Zawierają one w swym składzie znaczne ilości żywych kultur bakterii kwasu mlekowego (min 2×107jtk/ml.) charakteryzujących się znaczną witalnością. Ich odpowiednio dobrany zestaw zasila produkty swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, minerały, kwasy organiczne i antyoksydanty. Koncentraty uzyskiwane są poprzez całkowicie naturalny proces fermentacji. Nie wymagają pasteryzacji. Są bez konserwantów, sztucznych barwników, aromatów, słodzików i bez dodatku cukru. Posiadają 12 miesięczny okres trwałości, gwarantowany przez zawarte w nim bakterie probiotyczne i antyutleniacze.

Badania wykonane przez Instytut Biotechnologii i Przemysłu Rolnego w Warszawie wykazały między innymi, że koncentrat zawiera aż 12 związków antyseptycznych i prozdrowotnych. Z kolei badania koncentratów napojów probiotycznych serii JOY DAY wykonane przez Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa wykazały właściwości antyoksydacyjne tych koncentratów probiotycznych.

Zawierają znaczne ilości probiotycznych, żywych kultur symbiotycznych bakterii (min 2×107 jtk/ml). Ich odpowiednio dobrany zestaw tworzy konsorcjum bakterii z grupy Lactobacillus i Bifidobakterium, które zasila produkt swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, mikroelementy, kwasy organiczne i antyoksydanty.

Żywe kultury bakterii zawarte w napoju mają właściwości probiotyczne i wywierają korzystny wpływ na odbudowę flory bakteryjnej człowieka. Są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej.

Harmonia prozdrowotnej flory bakteryjnej ma pozytywny wpływ na barierę mikrobiologiczną dla patogenów i pośrednio na układ odpornościowy.

Napoje probiotyczne serii JOY DAY zalecane są jako element codziennej diety w tym dedykowanej przez specjalistów żywienia człowieka i dietetyki. Mogą być spożywane przez diabetyków i w diecie bezglutenowej.

Produkty serii JOY DAY adresujemy także do osób starszych, dzieci powyżej 3 roku życia oraz do tych, których organizmy nie tolerują laktozy oraz nie spożywają nabiału z innych powodów.

Polecamy je także osobom odchudzającym się, przy detoksykacji organizmu, wegetarianom i weganom jako uzupełnienie diety.

Z uwagi na skład i witalność flory bakteryjnej zawartej w preparatach serii JOY DAY, preparaty zalecane są także/ szczególnie osobom po antybiotykoterapii oraz po chemioterapii. Probiotyczna flora bakteryjna zawarta w produktach jest pomocna w odbudowie naturalnej flory bakteryjnej człowieka.

Nasze napoje mogą być spożywane już w trakcie terapii, zwłaszcza przy antybiotykach z grupy tetracyklin oraz antybiotykach aminoglikozydowych, na które preparat wykazuje dużą odporność.

Koncentraty charakteryzują się wysoką aktywnością bakteriobójczą – posiadają zdolność zwalczania: mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów powodujących zakażenia u osób z obniżoną odpornością (Pseudomonas aeruginosa); zjadliwych patogenów przenoszonych przez żywność i powodujących zakaźną listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli powodującej zatrucia pokarmowe; gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za wiele zakażeń; Escherichia colli mogących powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne zapalenia płuc oraz charakteryzują się odpornością na antybiotyki z grupy streptomycyna i tetracykliny, skuteczną ochroną przed patogenami grzybowymi odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, odpornością bakterii probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w agresywnych warunkach przewodu pokarmowego człowieka.

Koncentraty nasze charakteryzują się także bardzo niskim potencjałem REDOX kształtującym się na poziomie plus minus 10 mV. Jest to rzeczą bardzo rzadko spotykaną na rynku napojów. Na przykład popularne wody butelkowe przedstawiają wartość Redoks powyżej 200mV. Przy czym im mniejszy potencjał, tym większy wpływ na hamowanie procesu starzenia komórek.

KONCENTRATY NAPOJU PROBIOTYCZNEGO JOY DAY  PRODUKOWANE SĄ W PIĘCIU ODMIANACH:

 Smak JOYDAY Chmiel    
Koncentrat Etykieta Tabela wartości odżywczych

Skład odmiany CHMIEL : kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych w tym: przykwiatków chmielu, kwiatów czarnego bzu, głogu, liści melisy, kwiatów lipy i ziela skrzypu.

Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: przy nerwicach żołądkowo-jelitowych, dla wyciszenia stanów pobudzenia nerwowego i mającym problemy z zasypianiem oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.